Pyhitys ja Sanan tutkistelu itsenäisesti

10.2.2018

 

 

 

 

 

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Päivän ohjelma

klo 12:00–13:15 Pyhityksessä uskomme uudistuu eläväksi
klo 13:15–13:45 Tauko (Café Roma)
klo 13:45–15:00 Miten voin itse tutkia Raamatun sanaa?
(klo 15 jälkeen rukousta tarpeen mukaan)

Pyhityksessä uskomme uudistuu eläväksi

Pyhityksellä tarkoitetaan uskonelämän edistymistä ja elävänä pysymistä. Tätä voidaan kuvata mm. näin: kun lapsi syntyy ja kasvaa, hänen tietonsa ja taitonsa kehittyvät. Hän voi opitun mukaan toimia. Uskovalla on uusi pyhä asema, Jeesuksen omaksi uudestisyntyneenä. Tämä uskovan sisäinen uskon uusi luomus kasvaa, kun Jumalan sanan tieto ja ymmärrys lisääntyvät. Ihmisen yhteys Jumalaan tulee todellisemmaksi.

Armon uudistava voima on välttämätön synnin tähden. Tärkeä lähtökohta pyhitykselle on Raamatun lupaus:

…että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkein pyhimpään. (Hebr. 10:19.)

Niin me siis pyrimme pyhitykseen, kuten Raamattu meitä kehottaa:

Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa; (Hebr. 12:14.)

Ihmisen pyrkiessä pyhitykseen, Jumala vaikuttaa Pyhän Hengen kautta tahtomisen ja tekemisen, ja näin vahvistuu kuuliaisuus Kristukselle. Jeesus opetti viinipuuvertauksessa pysymään hänessä, niin hän pysyy meissä; ilman häntä me emme voi mitään tehdä.

Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. (Joh. 15:4–5.)

Pyhitys koskee koko kristityn vaellusta ja Kristuksessa pysymistä Pyhän Hengen voiman avulla. Pyhityksessä on kysymys keskeisestä osasta Jumalan työtä uskoon tulleen elämässä. – Tästä lisää Armonlaakson akatemian ensimmäisellä tunnilla.

Miten voin itse tutkia Raamatun sanaa?

Beryl Wickramaratne oli minulle (Oivalle) Pyhän Hengen vahva ja kestävä auktoriteetti julistajana, esimerkkinä ja opettajana. Hän nimitti Raamattua reseptikirjaksi. Kun lukee, niin tietää, miten pitää elää ja tehdä. Siis, hänelle se oli ohjekirja niinkuin leipurilla! Raamattua on todella hyvä tuntea paljon enemmän. Me saimme Jumalalta sanan pelastusta ja elämää varten. Jumalan suuri rakkaus näkyi Berylin elämässä!

Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. (Matt. 24:35.)

Taivas ja maa katoavat, mutta Jumalan sana ei koskaan katoa ja se sana on totta kokonaan. Tuntuu hyvin luonnolliselta tutkia hyvin ja tarkasti elämän ohjekirjaa. Samalla Jumalan rakkaus ja pyhyys tulevat meille todeksi. Paljon on kirjallisuutta, jota ihmiset ovat tuottaneet ja kirjoittaneet. Jeesus sanoi:

Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä. (Joh.6:63.)

Akatemiassa etsitään ja löydetään neuvoja ja opetuksia, miten jokainen voi ryhtyä tutkimaan Jumalan sanaa.

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 7.2.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

Johanneksen evankeliumin 15. luku, Roomalaiskirjeen 6. luku, 1. Tessalonikalaiskirjeen 4. luku.

 

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö). Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

 

Pin It on Pinterest

Share This