Armolahjat IV

12.5.2018

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Päivän ohjelma

klo 12:00–13:15 Uudestisyntyminen
klo 13:15–14:00 Tauko (Café Roma)
klo 14:00–15:00 Pyhän Hengen elämä meissä
(klo 15 jälkeen rukousta tarpeen mukaan)

Koko maailman suurin ihme ihmiselle on usko Jeesukseen. Miten uskova pääsee uskoon tultuaan eli uudestisyntymisen jälkeen eteenpäin uskossaan? Uskoon tulleelle esimerkkinä on Apostolien teoissa alkuseurakunnan käytäntö.

Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa. Ja jokaiselle sielulle tuli pelko; ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta. (Ap. t. 2:42–43.)

Jeesus kasvattaa uskoa uskovalle seurakunnassa, jota Paavali kuvaa sanalla Kristuksen ruumis. Uskova on ruumiin jäsenenä kasvamassa. Ja seurakunta on vahva, kun lähdetään sille tielle, jonka Paavali näyttää meille Efeson seurakunnan monilla esimerkeillä efesolaiskirjeessä.

Efeson seurakunnassa apostoli Paavali oli opettanut kaksi vuotta seurakuntaa Jumalan sanalla heidän uskoaan varten. Ja niin seurakunta oli valmis tajuamaan, mitä on syvempi ja todellisempi usko. Se onkin uskon taistelua hyvän ja pahan välillä. Jeesuksen valmiiksi valmistetun voiton perusteella kaikista pahuuden enkelivalloista voitollinen taistelu tapahtuu uskon teoissa ja rukoillen.

Jumala valmisti apostoli Paavalin hyvin syvällisen Jumalan tuntemisen kautta sellaisen opetuksen seurakunnasta, että tämän ajan seurakuntien sekavat tilanteet korjautuvat Jumalalle kuuliaisuuden kautta. Paavali tuo esiin taistelun laadun siten, että uskovan ei ollenkaan kuulu taistella toista ihmistä vastaan. Taistelu tapahtuu hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

Taistelun todellisuus avautuu voitollisena vain ja ainoastaan Pyhän Hengen täyteyden ja erilaisten Pyhän Hengen toimivien lahjojen kautta!

Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta. (Room. 15:13.)

Seurakunta on Jeesuksen ruumis kokonaisuus ja vasta Pyhän Hengen voiman avulla opetuslapset ja Efeson sekä Korintton seurakunnat saivat elää voitollista Jumalan valtakunnan elämää uskossa Jeesukseen. Opetuslapset lähetettiin taistelemaan eteenpäin Jeesuksen jo tekemää voittoa kuolemasta, pimeyden alkeisvoimista ja synnistä. Jeesuksen todellinen voitto näistä ja henkien erotuslahja sekä uskovan arvovalta Jeesuksen nimessä tulevat arvoon arvaamattomaan.

Lopuksi rohkaisuksi uskovalle Pyhän Hengen elämäksi hänessä Hebrealaiskirjeen 10. luvun kohta:

Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on. Sillä vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele; mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen. Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi. (Hebr. 10:35–39.)

 

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 9.5.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

  • Paavalin kirje efesolaisille, luku 6:10–20.
  • Apostolien teot, luku 2:38–47.
  • Evankeliumi Luukkaan mukaan, luku 9:1–11.

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö). Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

 

Pin It on Pinterest

Share This