Elävä Kristus Raamatussa, osa 1

Profetioiden Messias Vanhassa testamentissa

2.9.2017

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Profetioiden Messias Vanhassa testamentissa

Päivän ohjelma 2.9.

12:00–13:45 Profetiat; laaja yhdistelmä profetioista ja niiden toteutumisesta Raamatussa
13:45–14:30 Lounastauko omakustanteisesti
14:30–16:00 Jeesuksen oma todistus kirjoituksiin nähden
16:00–16:15 Kahvitauko omakustanteisesti
16:15–17:15 Apostolien kokemukset
17:15–18:00 Akatemian rukousjakso (kaikille avoin)

Jumala on ilmoittanut hyvin monipuolisesti ja tarkasti Vapahtajastamme Jeesuksesta jo etukäteen, kauan ennen kuin Hän syntyi maailmaan, profeettojensa kautta. Jo monta sataa vuotta ennen ajanlaskumme alkua Mooseksen kirjoissa, Psalmeissa ja eri profeettain kirjoissa ennustukset tarkentuvat mitä lähemmäs Jeesuksen syntymää tullaan. Esimerkiksi profeetta Jesajan kirjan 53. luvussa on erikoisen läheinen kuvaus Jeesuksen kärsimyksestä ja kuolemasta. Tämä Jumalan ilmoitus on kirjoitettu tutkimusten mukaan jo yli 500 vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Monet muut profeettain kautta tulleet ilmoitukset ovat opetuksessamme esillä.

“Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.” (Job. 19:25.)

Uskomme Raamatun todelliseen sanomaan, jonka ilmoitus luo vahvan perustuksen meidän uskoomme Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Jeesus lainasi usein profeettojen ennustuksia ja näin hänen opetuksessaan kuului todistus siitä, mitä Jumala oli ilmoittanut hänestä, Jumalan Pojasta, Pelastajastamme. Hän vetosi monesti siihen, mitä hänestä on kirjoitettu Vanhan testamentin eri paikoissa. Näin kuulijoissa vahvistui se oikea todellisuus, kuka Jeesus todella oli ja on sillä hetkellä.

“Niin hänelle annettiin profeetta Esaiaan kirja, ja kun hän avasi kirjan, löysi hän sen paikan, jossa oli kirjoitettuna: ‘Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta’. Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagoogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt. Niin hän rupesi puhumaan heille: ‘Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen’.” (Luuk. 4:17–21.)

Profeetallinen Raamattu on Jumalan ilmoitusta etukäteen täydellisestä suunnitelmasta, jonka Jeesus, Jumalan Poika toteutti. Tämä näköala tuo syvemmän uskon siihen Jumalan rakkauteen, jonka Jeesus toteutti meille. Raamatun ja Jeesuksen todellisen tuntemisen löydämme opiskelussamme Jumalan ilmoitetun sanan vahvalta perustalta. Uskoomme tulee näin uudenlainen todellinen rakkauden ulottuvuus Jeesusta kohtaan.

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 30.8.2017 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia

Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

Vanhassa testamentissa on noin 300 profetiaa tulevasta Messiaasta eli Jeesuksesta Kristuksesta, jotka ovat toteutuneet Uuden testamentin puolella. Seuraavassa on mainittu näistä kaksi.

Jeesus itse monessa paikassa viittasi Vanhan testamentin kirjoituksiin, kuten Luukkaan evankeliumin 24. luvun jakeissa 13–27.

Niin hän sanoi heille: ”Oi, te ymmärtämättömät ja hitaat sydämeltä uskomaan kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet! Eikö Kristuksen pitänyt tätä kärsimän ja sitten menemän kirkkauteensa?” Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu. (Luuk. 24:25–27.)

Myös Paavali käytti monissa tilanteissa kirjoituksia osoittamaan, että Jeesus on Kristus, Messias, esim. Apostolien teoissa:

Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista, selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: ”Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus”. (Ap. t. 17:2–3.)

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö).

Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi
Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Eläkkeellä oleva entinen Muurlan kirkkoherra ja kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

Pin It on Pinterest

Share This