Elävä Kristus Raamatussa, osa 2

Jeesus Uudessa testamentissa

23.9.2017

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Jeesus Uudessa testamentissa

Päivän ohjelma 23.9.

12:00–13:45 Profetioiden pääaiheiden tutkimista
13:45–14:30 Lounastauko omakustanteisesti
14:30–16:00 Jeesuksen oma todistus elämästään
16:00–16:15 Kahvitauko omakustanteisesti
16:15–17:15 Apostolien kokemukset syvemmin
17:15–18:00 Akatemian rukousjakso (kaikille avoin)

Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikaiset opetuslapset, joita nimitetään myös apostoleiksi, kuulivat Mestarin opetuksia Vanhan testamentin kirjoituksista. He olivat kolme vuotta Jeesuksen seurassa oppimassa kaikesta siitä, mitä taivaallinen Isä oli profeetoille antanut puhuttavaksi. Isä oli ilmoittanut Pyhän Hengen kautta profeetoille ennustukset liittyen erikseen kunkin profeetan aikaan sekä tulevaisuuteen, myös sanomat Jeesuksesta vuosisatojen päähän. Usein Jeesus toisti kuulijoilleen, että hän puhuu vain sen, mitä Isä on hänelle antanut puhuttavaksi. Monesti ne puheet liittyivät juuri profeettain ilmoituksiin.

Jeesus sanoi opetuslapsille: ”Yksi on teidän opettajanne ja te olette veljiä”. Ylösnousseena Jeesus puhui Pietarille mm: ”Ruoki minun karitsoitani”. Ihmeellisellä tavoin se toteutui, kun Pietari puhui kuulijoille Vanhan testamentin kirjoitusten ennustusten lupauksia Jeesuksesta.

Profeetta Jooel ennustaa:

Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni. Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita; aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä. Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu. (Joel 2:28–32.)

Apostoli Pietari kertoo Jooelin ennustuksen toteutuneen:

Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Jooelin kautta: ’Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat. Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita. Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.’ (Ap. t. 2:16–21.)

Tuo kirjoitusten esille tuonti herätti 3000 israelilaista uskoon Jeesukseen. Pietari toimi vuosia julistajana ja hänen kirjeensä todistavat meille sen Jeesuksen antaman opetuksen perille menosta. Pyhä Henki muistutti silloin ja muistuttaa nyt meitäkin, kun olemme profeetallisten Raamatun ennustusten kanssa paljon tekemisissä. Lopputulos oppimisesta on kasvava usko Jeesukseen, meidän opettajaamme ja uskomme alkajaan ja kasvattajaan.

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 20.9.2017 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia

Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

Vanhassa testamentissa on noin 300 profetiaa tulevasta Messiaasta eli Jeesuksesta Kristuksesta, jotka ovat toteutuneet Uuden testamentin puolella. Seuraavassa on mainittu näistä kaksi.

Jeesus itse monessa paikassa viittasi Vanhan testamentin kirjoituksiin, kuten Luukkaan evankeliumin 24. luvun jakeissa 13–27.

Niin hän sanoi heille: ”Oi, te ymmärtämättömät ja hitaat sydämeltä uskomaan kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet! Eikö Kristuksen pitänyt tätä kärsimän ja sitten menemän kirkkauteensa?” Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu. (Luuk. 24:25–27.)

Myös Paavali käytti monissa tilanteissa kirjoituksia osoittamaan, että Jeesus on Kristus, Messias, esim. Apostolien teoissa:

Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista, selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: ”Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus”. (Ap. t. 17:2–3.)

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö).

Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi
Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Eläkkeellä oleva entinen Muurlan kirkkoherra ja kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

Pin It on Pinterest

Share This