Armolahjat V

26.5.2018

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Päivän ohjelma

klo 12:00–13:15 Uudestisyntyminen
klo 13:15–14:00 Tauko (Café Roma)
klo 14:00–15:00 Pyhän Hengen elämä meissä
(klo 15 jälkeen rukousta tarpeen mukaan)

Kun lapsi syntyy tähän maailmaan, on ihan selvää ja luonnollista lapsen kasvaminen isommaksi. Tähän verrattavissa on uskoon tulleen syntyminen uuteen elämään. Sisäinen, Jumalan antama, uusi elämä vahvistuu, kun uskon kasvulle löytyy oikeat olosuhteet. Lapsen kasvulle isommaksi ja kehittyminen yhteiskuntaan omaksi yksilöksi Jumala asetti kasvua varten turvaksi perheen. Uskon kasvulle sekä Jumalan tuntemisen lisääntymiseksi Jumalalla on paras mahdollinen suunnitelma. Ja se uskon kasvun turvallisin ja ainoa oikea paikka on seurakunta, Jumalan perhe!

Paavali oli neuvotellut Jeesuksen kanssa ja Efesolaiskirjeessä hän opettaa, kuinka seurakunnan ihmiset kasvavat toimiviksi uskossaan. – Hengelliset valmiudet on annettu. – Meille on annettu juuri oikeat Jumalan taidolliset ja Jumalan hengen voimalla vahvistetut apostolit, profeetat, evankelistat, opettajat ja paimenet. Noilla viidellä erikoisalalla on oma voitelunsa ja seurakunta rakentuu Kristuksen tuntemisen täyden iän määrään! Kaikille tulee kasvu mahdolliseksi, kun Pyhä Henki nuo virat tekee toimiviksi Jeesuksen seuraajia herättämään, ohjaamaan ja kasvattamaan, ja tekee heidät aktiivisiksi uskoviksi.

Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on. (Ef. 4:11–16.)

Vanhan testamentin onnettomat esimerkit ovat luettavissa Hesekielin 12. ja 13. luvuissa sekä 1. Kuningasten kirjan 18. ja 19. luvuissa. Profeettojen piti julistaa oikea sanoma Jumalalta ihmisille, ja väärät profeetat täysin noissa kohdissa toivat väärän sanoman. Kansa alkoi kulkea väkivallan tietä ja liittyä epäjumalanpalvelijoiksi väärien profeettojen tähden. Jumala kuitenkin profeetta Elian kautta toi Israelin kansan takaisin kunnioittamaan Jumalaa.

Tässä omassa ajassamme on tarkalleen samoja piirteitä. Kansamme on luopunut kauaksi pois Jumalan suunnitelmasta, mikä on olemassa. Profeettojen tilalla papit ja saarnaajat ovat olemassa kansaa varten. Heidän tehtäväkseen Jumala on suunnitellut sen, että nuo Herran palvelijat ilmoittaisivat Jeesuksen antaman uskon ja pelastuksen synnistä, pahan vallasta ja kuolemasta. Hesekielin kirjassa puhutaan, että monia profeettoja ei ollenkaan Jumala ollut tehtäväänsä kutsunut. Mitenkä nyt on pappien ja saarnaajien laita? Lisäksi oli sanoma omalta sydämeltä eikä Jumalalta. Oli vielä se todellisuus varmuudesta ”tämä on Jumalan sanoma”, eikä Jumala ollut puhunut mitään.

Paavali toimi kaksi vuotta Efesossa, Tyrannuksen koulussa. Hän näki käytännössä sen, miten uskovat seurakunnan jäsenet kasvavat uskossa Kristuksen tuntemisen täyden iän määrään. Heistä tuli uskossa toimivia, kun Herra oli kasvattanut heitä apostolien, profeettain, opettajien, evankelistojen ja paimenien avulla. Nykyiset seurakuntien virat eivät juuri sisällä niitä tässä mainittuja Jumalan tarkoittamia tehtäviä, mitkä ovat Jumalan seurakuntajärjestys.

Ja sitä kesti kaksi vuotta, niin että kaikki Aasian asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset, saivat kuulla Herran sanan. (Ap. t. 19:10.)

Edellä aikaisemmin mainitusta toimimattomasta seurakuntaelämästä tänä päivänä vapauttaisi lisäksi se, mitä Paavali opettaa taistelusta pimeyden voimia vastaan. Tänä päivänä on suurta haluttomuutta ottaa vastaan tosiasiaa persoonallisten pahan voimien olemassaolosta. Kuitenkin taistelu on hyvin todellinen. Jeesus on valmistanut itse meille taisteluvarusteet pahan voimia vastaan taisteluissamme. Ne toimivat todellisina taisteluissa, kun ne ovat Herran meihin kasvattamia.

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 23.5.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

  • Paavalin kirje efesolaisille, luku 6:10–20.
  • Hesekiel, luvut 12 ja 13.
  • 1. Kuningasten kirja, luvut 18 ja 19.

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö). Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

 

Pin It on Pinterest

Share This