Pyhä ja puhdas elämä

 

27.1.2018

 

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Päivän ohjelma

klo 12:00–13:15 Pyhä ja puhdas elämä
klo 13:15–13:
45 Tauko (Café Roma)
klo 13:45–15:00 Herran pyhä ehtoollinen

(klo 15 jälkeen rukousta tarpeen mukaan)

 

Pietari ei käsittänyt, että Jeesus valmisti opetuslapset viettämään ehtoollista.

Jeesus halusi puhdistaa opetuslapset synnistä pesemällä heidän jalkansa.

Ja ehtoollisella oltaessa, kun perkele jo oli pannut Juudas Iskariotin, Simonin pojan, sydämeen, että hän kavaltaisi Jeesuksen, niin Jeesus, tietäen, että Isä oli antanut kaikki hänen käsiinsä ja että hän oli lähtenyt Jumalan tyköä ja oli menevä Jumalan tykö, nousi ehtoolliselta ja riisui vaippansa, otti liinavaatteen ja vyötti sillä itsensä. Sitten hän kaatoi vettä pesumaljaan ja rupesi pesemään opetuslastensa jalkoja ja pyyhkimään niitä liinavaatteella, jolla oli vyöttäytynyt. Niin hän tuli Simon Pietarin kohdalle, ja tämä sanoi hänelle: ”Herra, sinäkö peset minun jalkani?” Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: ”Mitä minä teen, sitä et nyt käsitä, mutta vastedes sinä sen ymmärrät”. Pietari sanoi hänelle: ”Et ikinä sinä saa pestä minun jalkojani!” Jeesus vastasi hänelle: ”Ellen minä sinua pese, ei sinulla ole osuutta minun kanssani”.  (Joh. 13:2–8.) 

Jeesus pyhitti ja puhdisti Pietarin anteeksiantamuksella!

Parannuksen teko synneistä pukee meidät Jeesuksen puhtauteen ja pyhyyteen, kun uskossa Jeesukseen otamme vastaan syntien tunnustamisen ja hylkäämisen jälkeen Jumalan anteeksiannon Jeesuksen sovitustyön tähden.

Kuuntele vielä äänitteet: Jeesus opettaa PARANNUS  A ja B.

Ja kun hetki tuli, asettui hän aterialle ja apostolit hänen kanssansa. Ja hän sanoi heille: ”Minä olen halajamalla halannut syödä tämän pääsiäislampaan teidän kanssanne, ennenkuin minä kärsin; sillä minä sanon teille, etten minä sitä enää syö, ennenkuin sen täyttymys tapahtuu Jumalan valtakunnassa”. Ja hän otti maljan, kiitti ja sanoi: ”Ottakaa tämä ja jakakaa keskenänne. Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee.” Ja hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: ”Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni.” Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.” (Luuk. 22:14–20.)

Uusi liitto, näin Jeesus kuvasi ehtoollista eli leivän murtamista. Jeesus, elämän leipä, tuli murretuksi sinua ja minua varten. Kun löydämme alkuseurakunnan voimakkaan uskon perustuksia, yksi niistä on tulla ehtoollisessa näin Jeesuksen yhteyteen. Todellinen ehtoollinen murtaa myös meitä, kun muistamme uhria ja liittoa, jonka Jeesus teki! Tuo murtumisemme yhdistää myös meitä, armon varassa eläviä, lähemmäs toisiamme!

Näin opiskelun lukukauden alkuvaiheessa on hyvä rakentaa uskolle perustuksia. Taas löysin uudelleen alkuseurakunnan uskosta elävän perustuksen. Jeesus antoi ehtoollisen opetuslapsille toimivaksi yhteydeksi itsensä ja opetuslasten välille. Ja he viettivät usein, jopa päivittäin leivän murtamisen juhlaa. Mekin valmistaudumme yhdessä nyt viettämään Akatemiassa ehtoollista!

Vahvan otteen ehtoollisen merkityksestä saat kuuntelemalla oheisen opetusvideon.

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 24.1.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

Voit lukea Johanneksen evankeliumin luvut 6 ja 13 sekä Paavalin ensimmäisestä kirjeestä korinttolaisille luvun 11.

 

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö). Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

 

Pin It on Pinterest

Share This