Armolahjat III

28.4.2018

Koulutus alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Päivän ohjelma

klo 12:00–13:15 Uudestisyntyminen
klo 13:15–13:45 Tauko (Café Roma)
klo 13:45–15:00 Pyhän Hengen elämä meissä
(klo 15 jälkeen rukousta tarpeen mukaan)

Uudestisyntyminen

Kuinka ihmeellisiä asioita Jumala tekikään silloin, kun sinä ja minä uudestisynnyimme? Toisessa kotinttolaiskirjeessä sanotaan vanhan elämämme kuolleen pois!

Sillä Kristuksen rakkaus vaatii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet; ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.  (2. Kor. 5:14–15.)

Siis näin tapahtui Jumalan tekona meidän hyväksemme ja näin kuoli vanhan ihmisen elämä meissä Jumalan suunnitelmissa. Kuinka pääsemme tätä syvemmin ymmärtämään?

Lähimmäisiimme nähden Paavalin kautta Jumala avaa huikean näköalan! Seuraavat jakeet kertovat:

Sentähden me emme tästä lähtien tunne ketään lihan mukaan; jos olemmekin tunteneet Kristuksen lihan mukaan, emme kuitenkaan enää tunne. Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut. (2. Kor. 5:16–17.)

Voisimme siis tämän opetuksen mukaan keskittyä lähimmäissuhteissamme uskovien kesken siihen, mikä on Pyhän Hengen mukaan uusi luomus lähimmäisessämme ja samoin itsessämme.

Pyhän Hengen elämä meissä

Suhde Jeesukseen Kristukseen lujittuu ja kasvaa Pyhän Hengen avulla. Jeesus opetti, että Pyhä Henki ottaa Jeesuksen omasta ja antaa meille. Pyhä Henki kirkastaa Kristusta. Ja Pyhä  Henki muistuttaa, siitä, mitä Jeesus on opettanut. Pyhä Henki saa aikaan Sanan uskomisen ja ymmärtämisen kautta sen, että Jumalan uskossa kasvattama ihminen alkaa elää lujittuvassa uskonyhteydessä se on luottosuhteessa Herran kanssa. Tutkimme tulevilla Akatemian opetuskerroilla, miten suhde kasvaa ja kehittyy.

Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut. (Joh. 14:26.)

Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. (Joh. 16:13–15.)

Muista ilmoittautua!

Koulutuksen hinta on 10 € / henkilö / koulutuspäivä. Osallistumismaksulla katetaan tilavuokran kuluja. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä keskiviikkoon 25.4.2018 mennessä. Ilmoittautuminen vaaditaan koulutuksen järjestämisen onnistumiseksi. Ilmoittautuminen: www.lyyti.in/armonlaaksonakatemia Koulutuksen yhteyshenkilö on Oiva Salli, puh. 041 441 8111. Jos on kysyttävää, soita Oivalle. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet.

Tutustu ennakkoon

  • Paavalin toinen kirje korinttolaisille luku 5.
  • Johanneksen evankeliumin luvut 14–16.

Kylpylään edullisesti Akatemian jälkeen

Armonlaakson akatemian koulutuksiin osallistuville on varattu mahdollisuus virkistäytyä sauna- ja allasosastolla koulutuksen päätteeksi alennettuun hintaan. Hinta on 15 € / henkilö (norm. lauantai 24 € / hlö). Kylpylän hoitoja on saatavilla ennakkotilauksesta kaikkina viikonpäivinä. Tutustu mahdollisuuksiin www.naantalispa.fi Kylpylästä voi tiedustella majoitusta omakustanteisesti, koulutukseen ei sisälly majoituspalveluita.

Pysäköinti

Pysäköinti Kylpylän parkkipaikalla on maksullista, tosin maksu alkaa vasta kolmannesta tunnista, 2 ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaisia.

Oiva Salli

Oiva Salli

Kouluttaja

Kokenut Sanan julistaja, joka on palvellut useissa maissa, Herran johdatuksen mukaan.

Akatemian sijainti

 

Pin It on Pinterest

Share This